Ingredienser:
- 1 burk papparkakor
- 300 gram fÀrskost
- 3 dl grÀdde
- 2 Àgg
- 3 dl socker
- 75 gram smör
- 1/2 dl frysta lingon
Att göra:
Ta fram en matberedare och smula sönder pepparkakorna sÄ att det blir en fin mjölig konsistens pÄ pepparkakssmulor.
HÀll över i en bunke. SmÀlt smöret och blanda ordentligt med pepparkakssmulrorna sÄ att det blir en nÄgorlunda degig konsistens. Placera ut detta i botten i en rund form och tryck ner och jÀmna ut det med en sked.
Vispa 2 Àgg med sockret och hÀll i grÀdde och visp sÄ att det blir en fluffig konsistens. TillsÀtt lingon och rör om lite. TillsÀtt fÀrskost och hÀll över detta i formen med pepparkaksbotten. StÀll in i frysen i minst fyra timmar. Dekorera med lite papparkakssmulor eller lingon om man sÄ önskar.