Pepparkakscheesecake med lingon

Ingredienser:

  • 1 burk papparkakor
  • 300 gram fĂ€rskost
  • 3 dl grĂ€dde
  • 2 Ă€gg
  • 3 dl socker 
  • 75 gram smör
  • 1/2 dl frysta lingon

Att göra:

Ta fram en matberedare och smula sönder pepparkakorna sĂ„ att det blir en fin mjölig konsistens pĂ„ pepparkakssmulor. 

HĂ€ll över i en bunke. SmĂ€lt smöret och blanda ordentligt med pepparkakssmulrorna sĂ„ att det blir en nĂ„gorlunda degig konsistens. Placera ut detta i botten i en rund form och tryck ner och jĂ€mna ut det med en sked. 

Vispa 2 Ă€gg med sockret och hĂ€ll i grĂ€dde och visp sĂ„ att det blir en fluffig konsistens. TillsĂ€tt lingon och rör om lite.  TillsĂ€tt fĂ€rskost och hĂ€ll över detta i formen med pepparkaksbotten. StĂ€ll in i frysen i minst fyra timmar. Dekorera med lite papparkakssmulor eller lingon om man sĂ„ önskar. 

LĂ€mna ett svar