Pepparkakscheesecake med lingon

Ingredienser:

  • 1 burk papparkakor
  • 300 gram färskost
  • 3 dl grädde
  • 2 ägg
  • 3 dl socker 
  • 75 gram smör
  • 1/2 dl frysta lingon

Att göra:

Ta fram en matberedare och smula sönder pepparkakorna så att det blir en fin mjölig konsistens på pepparkakssmulor. 

Häll över i en bunke. Smält smöret och blanda ordentligt med pepparkakssmulrorna så att det blir en någorlunda degig konsistens. Placera ut detta i botten i en rund form och tryck ner och jämna ut det med en sked. 

Vispa 2 ägg med sockret och häll i grädde och visp så att det blir en fluffig konsistens. Tillsätt lingon och rör om lite.  Tillsätt färskost och häll över detta i formen med pepparkaksbotten. Ställ in i frysen i minst fyra timmar. Dekorera med lite papparkakssmulor eller lingon om man så önskar. 

Lämna ett svar