Ingredienser:
- 1 burk papparkakor
- 300 gram färskost
- 3 dl grädde
- 2 ägg
- 3 dl socker
- 75 gram smör
- 1/2 dl frysta lingon
Att göra:
Ta fram en matberedare och smula sönder pepparkakorna så att det blir en fin mjölig konsistens på pepparkakssmulor.
Häll över i en bunke. Smält smöret och blanda ordentligt med pepparkakssmulrorna så att det blir en någorlunda degig konsistens. Placera ut detta i botten i en rund form och tryck ner och jämna ut det med en sked.
Vispa 2 ägg med sockret och häll i grädde och visp så att det blir en fluffig konsistens. Tillsätt lingon och rör om lite. Tillsätt färskost och häll över detta i formen med pepparkaksbotten. Ställ in i frysen i minst fyra timmar. Dekorera med lite papparkakssmulor eller lingon om man så önskar.