Turkisk manti med kidneybönor

Ingredienser:

  • 1 förpackning manti (500 gram)
  • 1 burk kidneybönor
  • 1 st lök
  • 2 msk tomatpurré
  • 2 dl Naturell Yoghurt
  • 1 msk torkad mynta (eller färsk)
  • Salt och peppar
  • 2-3 mtsk olja

Gör så här:

Koka vatten i en kastrull och tillsätt salt. Häll i manti i vattnet när vattnet väl börjar koka upp ordentligt. Låt koka enligt instruktioner på förpackning (i mitt fall 10 minuter).

Skala och hacka lök och stek detta i en stekpanna så löken blir gyllenbrun. Tillsätt tomatpuré och rör om. Häll i kidneybönorna till stekpannan och sänk värmen. Krydda med salt och peppar.

Sila manti i ett durkslag. Ta fram ett serveringsfat och lägg lite naturell yoghurt i botten på fatet. Häll över manti ovanpå yoghurten och lägg över bönblandningen på toppen. Garnera med lite naturell yoghurt på toppen och mynta. Rätten är nu färdig att ätas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.