Saffransmazariner med rostade hasselnötter

Ingredienser:

200 g smör
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl vetemjöl
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
3 dl mandelmjöl
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 paket saffran 0,75g

Topping:
3 dl florsocker
2 msk kallt vatten
200 g rostade hasselnötter

Gör så här:

Vispa ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke och rör om. Blanda nu ägg och sockerblandningen med torra ingredienserna; lite i taget så att det inte klumpar sig. Försök att blanda med en slev och inte med en visp för att få en mer fluffig konsistens.
Smält smör i mikron eller i en kastrull. Blanda mjölk och smör och tillsätt detta till smeten under omrörning med en slev.
Eftersom mandelmjöl har en tendens att fastna lätt i en form så använd gärna bakplåtspapper innan smeten hälls över till ugnsformen. Jag använde en ugnsform av storleken 20X30 cm.
Smält smöret i en kastrull.
Vispa ihop ägg och mjölk i en bunke.
I en annan bunke blandar du ihop vetemjöl, socker, bakpulver, mandelmjöl, vaniljsocker och saffran. Rör om så allt blandas. Tillsätt sedan ägg och mjölkblandningen och rör om. Till sist tillsätter du smöret och rör om till en smet.
Låt kakan kallna i några minuter innan toppingen läggs på. Toppingen blandar man ihop genom att ta lite vatten i taget och blanda med florsocker i en skål. När smeten får en konsistens man är nöjd med, häller du över detta över kakan. Strö därefter rostade hasselnötter eller hackade mandlar på toppen. Skär till i önskad form och servera.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *