Hallon och rabarbermarmelad

Ingredienser:

  • 1,5 kg rabarber
  • 5 dl syltsocker
  • 200 gram frysta eller fĂ€rska hallon
  • 1 tsk kardemumma

Gör sÄ hÀr:

TvĂ€tta och skala yttre skalet pĂ„ rabarberstjĂ€lkarna och hacka i mindre bitar. LĂ€gg dessa i en större kastrull och tillsĂ€tt sockret. Rör om pĂ„ medel varm platta till sockret har smĂ€lt. FĂ„nga upp skummet som rabarbern generar i kastrullen och kasta bort detta. TillsĂ€tt hallon och kardemumma. LĂ„t det puttra i ytterligare 10–15 minuter. Rör om dĂ„ och dĂ„.

TvÀtta glasburkar under varmt vatten sÄ blir hÄllbarheten lÀngre. HÀll upp sylten i glasburkarna och slut locken ordentligt.

Rekommenderade artiklar

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *