Vegetarisk blomkålsgryta med potatis

Ingredienser:

  • 500 g blomkålshuvud
  • 400 g potatis
  • 1 stor gul lök, hackad
  • 1 msk olja
  • 1 msk malen spiskummin
  • 0.5 msk mald koriander
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 msk tomatpuré
  • 3 dl vatten
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 msk strösocker
  • 40 g färsk ingefära
  • 400 g kokta kikärtor på burk (bruttovikt), avsköljda
  • 1 lime, rivet skal (endast det gröna)
  • 25 g smör
  • 1 tsk salt

Gör så här:

Tvätta och skär blomkålen i mindre buketter. Skala och tärna potatisen. Fräs löken i olja i en gryta med alla torra kryddor.

Tillsätt vitlök och tomatpuré. Stek någon minut till under omrörning. Lägg ner blomkål och potatis. Häll i vatten, kokosmjölk, salt och socker.

Riv ingefäran, krama ner saften i grytan och släng resten. Låt småputtra under lock tills potatisen är mjuk, 10-15 min.

Tillsätt kikärter och limeskal. Pressa ner saften av halva limen. Koka upp och rör ner en klick smör. Servera med ris eller tunnbröd.

Lämna ett svar