Ingredienser:
- 500 g blomkålshuvud
- 400 g potatis
- 1 stor gul lök, hackad
- 1 msk olja
- 1 msk malen spiskummin
- 0.5 msk mald koriander
- 2 tsk malen kardemumma
- 4 vitlöksklyftor, finhackade
- 3 msk tomatpuré
- 3 dl vatten
- 400 ml kokosmjölk
- 1 msk strösocker
- 40 g färsk ingefära
- 400 g kokta kikärtor på burk (bruttovikt), avsköljda
- 1 lime, rivet skal (endast det gröna)
- 25 g smör
- 1 tsk salt
Gör så här:
Tvätta och skär blomkålen i mindre buketter. Skala och tärna potatisen. Fräs löken i olja i en gryta med alla torra kryddor.
Tillsätt vitlök och tomatpuré. Stek någon minut till under omrörning. Lägg ner blomkål och potatis. Häll i vatten, kokosmjölk, salt och socker.
Riv ingefäran, krama ner saften i grytan och släng resten. Låt småputtra under lock tills potatisen är mjuk, 10-15 min.
Tillsätt kikärter och limeskal. Pressa ner saften av halva limen. Koka upp och rör ner en klick smör. Servera med ris eller tunnbröd.
