Ugnsbakade sambosas med fetaost och pesto

Ingredienser:

  • Filodeg på rulle (jag använde baklavadeg på rulle)
  • 300 g fetaost
  • 1 burk pesto
  • 1 st ägg till pensling
  • Nigellafrön till garnering
  • Olja till smörning

Gör så här:

Blanda fetaost och en burk pesto i en bunke. Rulla ut filodegen och skär till avlånga remsor. Det gäller att vara varsam då filodegsskivorna är tunna och ömtåliga. Ett tips är att använda dubbla ark så de inte blir för tunna. Häll lite av fyllningen (fetaost och pesto-blandning) i ena änden av filodegen och rulla ihop till en triangel eller rulle om så önskas. För att försluta kanten på rulle den valda formen på degen så använder vi ägg som vi penslar på ändarna av degen.  När du fyllt alla sambosas med fyllning, läggs dessa på en plåt med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200 grader. Häll lite olja i en skål och pensla sambosas med olja och strö lite nigellafrön över som garnering (eller sesamfrö om man inte har nigellafrön).

Placera mitt i ugnen och låt bakas i ca 10 minuter.

Lämna ett svar