Ingredienser:
- Filodeg pÄ rulle (jag anvÀnde baklavadeg pÄ rulle)
- 300 g fetaost
- 1 burk pesto
- 1 st Àgg till pensling
- Nigellafrön till garnering
- Olja till smörning
Gör sÄ hÀr:
Blanda fetaost och en burk pesto i en bunke. Rulla ut filodegen och skÀr till avlÄnga remsor. Det gÀller att vara varsam dÄ filodegsskivorna Àr tunna och ömtÄliga. Ett tips Àr att anvÀnda dubbla ark sÄ de inte blir för tunna. HÀll lite av fyllningen (fetaost och pesto-blandning) i ena Ànden av filodegen och rulla ihop till en triangel eller rulle om sÄ önskas. För att försluta kanten pÄ rulle den valda formen pÄ degen sÄ anvÀnder vi Àgg som vi penslar pÄ Àndarna av degen. NÀr du fyllt alla sambosas med fyllning, lÀggs dessa pÄ en plÄt med bakplÄtspapper. SÀtt ugnen pÄ 200 grader. HÀll lite olja i en skÄl och pensla sambosas med olja och strö lite nigellafrön över som garnering (eller sesamfrö om man inte har nigellafrön).
Placera mitt i ugnen och lÄt bakas i ca 10 minuter.
