Ugnsbakade sambosas med fetaost och pesto

Ingredienser:

  • Filodeg pĂ„ rulle (jag anvĂ€nde baklavadeg pĂ„ rulle)
  • 300 g fetaost
  • 1 burk pesto
  • 1 st Ă€gg till pensling
  • Nigellafrön till garnering
  • Olja till smörning

Gör sÄ hÀr:

Blanda fetaost och en burk pesto i en bunke. Rulla ut filodegen och skĂ€r till avlĂ„nga remsor. Det gĂ€ller att vara varsam dĂ„ filodegsskivorna Ă€r tunna och ömtĂ„liga. Ett tips Ă€r att anvĂ€nda dubbla ark sĂ„ de inte blir för tunna. HĂ€ll lite av fyllningen (fetaost och pesto-blandning) i ena Ă€nden av filodegen och rulla ihop till en triangel eller rulle om sĂ„ önskas. För att försluta kanten pĂ„ rulle den valda formen pĂ„ degen sĂ„ anvĂ€nder vi Ă€gg som vi penslar pĂ„ Ă€ndarna av degen.  NĂ€r du fyllt alla sambosas med fyllning, lĂ€ggs dessa pĂ„ en plĂ„t med bakplĂ„tspapper. SĂ€tt ugnen pĂ„ 200 grader. HĂ€ll lite olja i en skĂ„l och pensla sambosas med olja och strö lite nigellafrön över som garnering (eller sesamfrö om man inte har nigellafrön).

Placera mitt i ugnen och lÄt bakas i ca 10 minuter.

LĂ€mna ett svar