Tofu- och blomkålsgryta

Ingredienser:

  • 400 g tofu
  • 300 g blomkål
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 msk currypasta
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 grön chili
  • Olja till stekning

Gör så här:

Börja med att koka blomkål i vatten i ca 5 minuter. Medan den kokar passar vi på att steka tofu. Lägg tofu på en kökshandduk och pressa lite lätt på den så att den avger så mycket vätska som möjligt. Skär till små skivor och stek i en stekpanna med lite olja. När du stekt tofu placeras dessa på hushållspapper. I samma olja som är kvar i stekpannan från tofu, steker vi blomkål lite lätt så den får färg.

Ta en separat kastrull och blanda ihop currypasta med kokosmjölk och tomatpuré. Sänk värmen på blomkålen och tillsätt currypastan och tofu. Hacka en chili och tillsätt till grytan. Lägg locket på och låt sjuda i 7 – 10 minuter. Servera med ris.

En lätt och snabb rätt med mycket smak.

Lämna ett svar