Glutenfri mandel- och nötkaka med nougat

Ingredienser:

125 gram smör
150 gram sötmandel
1 ägg
1 dl socker
Finrivet skal av ½ apelsin
2 dl hasselnötsmjöl

Garnering:
75 gram mjuk nougat
50 gram sötmandel

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en rund bakform med löstagbar botten (ca26 cm i diameter). Bröa den med hasselnötsmjöl eller klä med bakplåtspapper.

Smält smör och ställ åt sidan att svalna. Finhacka sötmandeln och blanda snabbt samman alla ingredienserna till en smet och bre ut i formen. Skär nougaten i små kuber och tryck ner dessa jämnt i smeten. Hacka sötmandeln grovt och strö den ovanpå. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 15 – 18 minuter. Låt den svalna i formen och skär sedan upp den i bitar.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *