Vegetariska bön- och kikärtsburgare

Ingredienser:

400 g kidneybönor
400 g kikärtor
1 gul lök
1 knippe koriander
1 tsk svartpeppar
1 tsk salt
1 dl riven ost (valfritt)
Smör till stekning

Gör så här:

Skala lök och mixa den först i en matberedare och tillsätt därefter en knippe koriander och mixa den tillsammans med löken. Tillsätt därefter bönor och ärtorna (sköljda och rensade om du använder konserverade bönor/ärtor) och mixa ihop allt detta. Salta och peppra och blanda allt väl med mixern. Häll upp osten i mixen och blanda detta med händerna för att få till det som ett bindemedel. Får du inte ihop burgarna kan man tillsätta 1 msk ströbröd.

Forma burgarna som hamburgare och stek dessa i smör.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *