Palsternacka och zucchinipaj

Ingredienser:

Pajdeg:
1 ½ dl vetemjöl
½ dl grahamsmjöl
1 nypa salt
½ dl rapsolja
2 msk mjölk

Fyllning:
1 st zucchini
2 st vitlöksklyftor
1 st rödlök
3 st tomater
2 st palsternackor
1 tsk torkad timjan
2 dl riven ost
Olja att steka i

Äggstanning
3 st ägg
3 dl mjölk
Salt och peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Gör pajskalet genom att blanda vetemjöl, grahamsmjöl och saltet. Tillsätt oljan och mjölken och blanda väl. Krama ihop degen med händerna till en liten klump som du sedan trycker ut i en pajform. Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter.

Skiva halva zucchinin i halvmånar. Hacka vitlöksklyftorna och palsternackorna. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs halvmånarna tillsammans med vitlök, palsternacka och 1 tsk torkad timjan. Skiva rödlöken och låt fräsa med. Ställ åt sidan när grönsakerna blivit mjuka.

Skär hälften av tomaterna i skivor och lägg på botten av pajskalet. Lägg grönsakerna i pajskalet, ovanpå tomaterna.

Gör äggstanningen genom att vispa ägg och mjölk. Rör ned salt, peppar. Häll över äggstanningen över fyllningen. Skär resterande tomater, palsternacka och zucchini i skivor och lägg på toppen. Smula slutligen över den rivna osten. Grädda pajen i ca 30 minuter mitt i ugnen.

Lämna ett svar