Palsternacka och zucchinipaj

Ingredienser:

Pajdeg:
1 œ dl vetemjöl
œ dl grahamsmjöl
1 nypa salt
œ dl rapsolja
2 msk mjölk

Fyllning:
1 st zucchini
2 st vitlöksklyftor
1 st rödlök
3 st tomater
2 st palsternackor
1 tsk torkad timjan
2 dl riven ost
Olja att steka i

Äggstanning
3 st Àgg
3 dl mjölk
Salt och peppar

Gör sÄ hÀr:

SÀtt ugnen pÄ 200 grader.

Gör pajskalet genom att blanda vetemjöl, grahamsmjöl och saltet. TillsÀtt oljan och mjölken och blanda vÀl. Krama ihop degen med hÀnderna till en liten klump som du sedan trycker ut i en pajform. FörgrÀdda pajskalet i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter.

Skiva halva zucchinin i halvmÄnar. Hacka vitlöksklyftorna och palsternackorna. Hetta upp en stekpanna med olja och frÀs halvmÄnarna tillsammans med vitlök, palsternacka och 1 tsk torkad timjan. Skiva rödlöken och lÄt frÀsa med. StÀll Ät sidan nÀr grönsakerna blivit mjuka.

SkÀr hÀlften av tomaterna i skivor och lÀgg pÄ botten av pajskalet. LÀgg grönsakerna i pajskalet, ovanpÄ tomaterna.

Gör Àggstanningen genom att vispa Àgg och mjölk. Rör ned salt, peppar. HÀll över Àggstanningen över fyllningen. SkÀr resterande tomater, palsternacka och zucchini i skivor och lÀgg pÄ toppen. Smula slutligen över den rivna osten. GrÀdda pajen i ca 30 minuter mitt i ugnen.

Rekommenderade artiklar

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *