Engelska shortbread

Ingredienser:

225 g smör
1 ½ dl socker
3 ½ dl vetemjöl
2 dl maizenamajsstärkelse

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Rör rumsvarmt smör tillsammans med socker och tillsätt vetemjöl och maizena. Blanda ihop med smöret ordentligt genom att knåda ihop degen på ett bakbord. Kavla sedan ut degen till en ca 1 cm tjock avlång rektangel på en plåt med bakplåtspapper. Skär rektangeln i bitar ca 3×7 cm. Nagga dessa lite lätt med en gaffel och separera dem från varandra lite på plåten så att de inte växer ihop. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. De skall inte få så mycket färg men ändock inte bli degiga. Låt de färdiga kakorna svalna och avnjuts bäst med äkta svart te.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *