Kategorier
Bröd Recept

Focaccia

Ingredienser

Deg

2 msk olivolja
9 dl vetemjöl
4 dl vatten
1 st bakplåtspapper
2 msk olivolja
2 tsk salt
25 gram färsk jäst

Fyllning

125 gram körsbärstomater
235 gram oliver
2 msk vatten
1 msk flingsalt

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°.

Deg:

Lägg olivolja, mjöl, salt och smulad jäst i en bunke. Värm vattnet till 37° och rör ner i mjölblandningen.

Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig men fortfarande lite klibbig. Låt degen jäsa under bakduk ca 40 min.

Klä en långpanna, ca 30X40 cm, med bakplåtspapper och pensla på olivolja. Häll den jästa degen direkt ner i långpannan och platta ut den med mjölade händer. Låt jäsa utan bakduk ca 20 min.

Fyllning:

Halvera tomater. Tryck ner oliver och tomathalvor i degen. Pensla med kallt vatten och strö över saltet. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min.

Ta ut brödet från ugnen och låt det svalna. Skär brödet i bitar och servera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *