Focaccia

Ingredienser

Deg

2 msk olivolja
9 dl vetemjöl
4 dl vatten
1 st bakplÄtspapper
2 msk olivolja
2 tsk salt
25 gram fÀrsk jÀst

Fyllning

125 gram körsbÀrstomater
235 gram oliver
2 msk vatten
1 msk flingsalt

Gör sÄ hÀr:

SÀtt ugnen pÄ 225°.

Deg:

LÀgg olivolja, mjöl, salt och smulad jÀst i en bunke. VÀrm vattnet till 37° och rör ner i mjölblandningen.

Arbeta degen kraftigt tills den kÀnns smidig men fortfarande lite klibbig. LÄt degen jÀsa under bakduk ca 40 min.

KlÀ en lÄngpanna, ca 30X40 cm, med bakplÄtspapper och pensla pÄ olivolja. HÀll den jÀsta degen direkt ner i lÄngpannan och platta ut den med mjölade hÀnder. LÄt jÀsa utan bakduk ca 20 min.

Fyllning:

Halvera tomater. Tryck ner oliver och tomathalvor i degen. Pensla med kallt vatten och strö över saltet. GrÀdda i mitten av ugnen ca 25 min.

Ta ut brödet frÄn ugnen och lÄt det svalna. SkÀr brödet i bitar och servera.

LĂ€mna ett svar