Knäckig blåbärspaj

Ingredienser:

Fyllning:
500 gram blåbär
0,75 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk potatismjöl

Smet:
150 gram smör
½ dl ljust sirap
1 dl vispgrädde
1 dl vetemjöl
1 dl kokosflingor
2 ½ havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl strösocker
½ tsk salt

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Fyllning:
Tvätta och rensa blåbär om du har plockat de själv. Häll blåbär i en pajform. Strö över socker, vaniljsocker och potatismjöl och blanda runt så att alla bär täcks av sockerblandningen.

Smet:
Smält smör i en kastrull. Tillsätt sirap och grädde, vispa ihop och dra av kastrullen från värmen. Rör ner, mjöl, havregryn, kokosflingor, bakpulver, socker och salt och blanda till en jämn smet.

Bred smeten över blåbären och grädda sedan i mitten av ugnen, ca 25–30 min, eller tills pajen fått fin gyllenbrun färg.

Servera pajen ljummen tillsammans med vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.

Lämna ett svar