Barbequemarinerad blomkål

Ingredienser:

1 st lite blomkålhuvud
1 st paprika
1 st charlottenlök
3 st vitlök
½ dl osaltade cashewnötter
½ dl barbequemarinad
1 msk smör till steknink
Chilli efter önskemål

Gör så här:

Tvätta och dela upp blomkålshuvudet till mindre bitar. Lägg den i kastrull och låt den koka i enbart vatten i ca 3–5 minuter. Se till att den inte blir för mjuk eller överkokt. Sila av under kallt vatten.

Skär till paprika, lök, vitlök samt chilli och blanda ihop tillsammans med blomkål och barbequemarinad. Se till att marinaden blandas ordentligt med alla grönsaker för bästa smak.

Ta fram stekpanna med lite smör och stek grönsakerna tills den får en fin stekyta. Värmen skall vara hög och grönsakerna skall inte stekas för länge så att de blir mjuka utan målet är att få till lite krispigare konsistens.

Lämna ett svar