Kategorier
Dessert Recept

Pannacotta

Ingredienser:

12 portioner
5 dl grädde
1 vaniljstång
2 ½ dl socker
1 burk (1 kg) turkisk yoghurt
1 påse Vegegel istället för gelatinblad
Hallon till garnering

Hallonsås:
250 gram hallon
1 dl syltsocker

Gör så här:

Koka grädde tillsammans med en skrapad vaniljstång på medeltemperatur i ca 3-5 minuter. Ta bort från plattan.

Häll i socker och rör om. Tillsätt Vegegel och vispa ordentligt så det inte klumpar sig. Häll i turkisk yoghurt och vispa en bra stund så det blandar sig ordentligt med övriga smeten.  Häll upp i glasskålar och ställ in i kylen i ca 2–3 timmar.

Hallonsås:
Koka hallon tillsammans med syltsocker i ca 5–7 minuter och ställ av så det kallnar. Sila av om du inte vill ha med hallonkärnor.

När pannacottan kallnat garneras den med hallonsylt över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *