Pannacotta

Ingredienser:

12 portioner
5 dl grÀdde
1 vaniljstÄng
2 œ dl socker
1 burk (1 kg) turkisk yoghurt
1 pÄse Vegegel istÀllet för gelatinblad
Hallon till garnering

HallonsÄs:
250 gram hallon
1 dl syltsocker

Gör sÄ hÀr:

Koka grÀdde tillsammans med en skrapad vaniljstÄng pÄ medeltemperatur i ca 3-5 minuter. Ta bort frÄn plattan.

HĂ€ll i socker och rör om. TillsĂ€tt Vegegel och vispa ordentligt sĂ„ det inte klumpar sig. HĂ€ll i turkisk yoghurt och vispa en bra stund sĂ„ det blandar sig ordentligt med övriga smeten.  HĂ€ll upp i glasskĂ„lar och stĂ€ll in i kylen i ca 2–3 timmar.

HallonsÄs:
Koka hallon tillsammans med syltsocker i ca 5–7 minuter och stĂ€ll av sĂ„ det kallnar. Sila av om du inte vill ha med hallonkĂ€rnor.

NÀr pannacottan kallnat garneras den med hallonsylt över.

LĂ€mna ett svar