Farmors chokladkaka med valnötter

Ingredienser:
100 gram mörk blockchoklad
150 gram margarin eller smör
2 dl socker
3 äggulor
3 äggvitor
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl grädde eller mjölk
1 ½ dl (75 gram) grovt hackade valnötter

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en avlång form eller en rund hålform, ca 1 ½ liter. Smält blockchoklad i vattenbad. Rör smör eller margarin tillsammans med socker så den blir poröst. Tillsätt en äggula i sänder och arbeta smeten väl. Vispa vitorna till hårt skum och blanda vaniljsocker, vetemjöl och bakpulver. Rör ner i blandningen med vetemjöl i den smälta blockchokladen och mjölk eller grädde. Tillsätt valnötter och vänd ner i de vispade äggvitorna. Häll därefter smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.

Lämna ett svar