NattjÀsta frallor

Antal: 8-10 Stycken

Ingredienser
25g FĂ€rsk JĂ€st
5dl Kallt vatten
2 msk olivolja (annan olja fungerar ocksÄ)
1 msk Honung
1 tsk Flingsalt
9 dl vetemjöl (samt lite till utbakning)

Gör sÄ hÀr:
Rör ihop alla ingredienser till en klibbig deg i en skÄl dÀr degen fÄr plats att jÀsa. Den ska vara som en tjock gröt i konsistensen. Arbeta med en trÀslev eller annat redskap.
TÀck bunken med plast eller bakbuk och stÀll i kylskÄpet över natten (minst 8 timmar)

StjÀlp upp degen pÄ vÀl mjölad arbetsbÀnk och dela den i 8-10 bitar (storlek gÄr att justera beroende pÄ önskad storlek.) VÀnd dom i mjölet. Arbeta inte degen. LÀgg frallorna pÄ bakpappersklÀdd plÄt.
SÀtt ugnen pÄ 225 grader och sÀtt in frallorna mitt i ugnen nÀr temperaturen Àr nÄdd.
GrÀdda brödet i cirka 15-20 minuter, tills de fÄtt en gyllene fÀrg. LÄt svalna innan du skÀr i dem.

LĂ€mna ett svar