Nattjästa frallor

Antal: 8-10 Stycken

Ingredienser
25g Färsk Jäst
5dl Kallt vatten
2 msk olivolja (annan olja fungerar också)
1 msk Honung
1 tsk Flingsalt
9 dl vetemjöl (samt lite till utbakning)

Gör så här:
Rör ihop alla ingredienser till en klibbig deg i en skål där degen får plats att jäsa. Den ska vara som en tjock gröt i konsistensen. Arbeta med en träslev eller annat redskap.
Täck bunken med plast eller bakbuk och ställ i kylskåpet över natten (minst 8 timmar)

Stjälp upp degen på väl mjölad arbetsbänk och dela den i 8-10 bitar (storlek går att justera beroende på önskad storlek.) Vänd dom i mjölet. Arbeta inte degen. Lägg frallorna på bakpappersklädd plåt.
Sätt ugnen på 225 grader och sätt in frallorna mitt i ugnen när temperaturen är nådd.
Grädda brödet i cirka 15-20 minuter, tills de fått en gyllene färg. Låt svalna innan du skär i dem.

Lämna ett svar