Morotskaka med pekannötter

Ingredienser:

4 st Àgg
3 dl socker (jag valde farinsocker)
200 gram smÀlt smör
4 dl mjöl
6 dl rivna morötter
2 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1 œ tsk kanel
1 tsk kardemumma
2 dl pekannötter

Glasyr:

200 gram philadelphiaost
150 gram rumsvarmt smör
3 dl floursokcer
3 tsk vaniljsocker

Gör sÄ hÀr:

SmÀlt smöret och lÄt det svalna. Vispa Àgg och socker pösigt. Rör ner smör och mjöl vÀl blandat med de torra ingredienserna och hackade pekannötter. Rör sist i de rivna morötterna.

Smörj och bröa lĂ„ngpannan, hĂ€ll i smeten och strö om du vill pĂ„ lite extra kanel och kardemumma. GrĂ€dda i 175 grader mitt i ugnen ca: 12–15 minuter. Beror lite pĂ„ hur stor lĂ„ngpannan Ă€r. LĂ„t kakan sedan svalna.

Till glasyren Àr det bara att blanda ihop allt för hand. Ta en elvisp och vispa allt till en slÀt krÀm. Smaka av och tillsÀtt ev. mer vaniljsocker. Bred krÀmen över kakan och skÀr upp den i lagom stora rutor. Placera nÄgra pekannötter ovanpÄ glasyren som dekoration.

LĂ€mna ett svar