Kategorier
Dessert Recept

Morotskaka med pekannötter

Ingredienser:

4 st ägg
3 dl socker (jag valde farinsocker)
200 gram smält smör
4 dl mjöl
6 dl rivna morötter
2 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1 ½ tsk kanel
1 tsk kardemumma
2 dl pekannötter

Glasyr:

200 gram philadelphiaost
150 gram rumsvarmt smör
3 dl floursokcer
3 tsk vaniljsocker

Gör så här:

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smör och mjöl väl blandat med de torra ingredienserna och hackade pekannötter. Rör sist i de rivna morötterna.

Smörj och bröa långpannan, häll i smeten och strö om du vill på lite extra kanel och kardemumma. Grädda i 175 grader mitt i ugnen ca: 12–15 minuter. Beror lite på hur stor långpannan är. Låt kakan sedan svalna.

Till glasyren är det bara att blanda ihop allt för hand. Ta en elvisp och vispa allt till en slät kräm. Smaka av och tillsätt ev. mer vaniljsocker. Bred krämen över kakan och skär upp den i lagom stora rutor. Placera några pekannötter ovanpå glasyren som dekoration.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *