Cheesecake med kolasås

Ingredienser:

150 gram Philadelphia ost
3 dl grädde
2 dl socker
1 msk rivet skal av citron
12–15 digestivekex
2 äggulor
2 äggvitor
1 dl jordnötter
1 burk kondenserat mjölk

Gör så här:

Häll digestivekex i matberedaren och mal ner dessa till en önskad konsistens. Vissa vill ha lite småbitar och andra gillar nästan pulverfint kex.

Vispa äggvita i en separat skål så att den blir hårt vispad precis som när man gör maräng.

I en annan skål vispar du socker, äggulor och Philadelphia ost. Häll i grädde och vispa ytterligare så att smeten bli pösig.

Häll över äggvitorna som du vispat och häll lite i taget och blanda i smeten försiktigt. Se till att vispa så att mycket luft tillförs smeten så att det blir pösigt.

Ta fram en djup form eller annat du önskar bjuda i. Häll digestivekexsmulor i botten på formen och därefter i med smeten. Ställ formen i frysen i minst fyra timmar och gärna över natten om möjligt. Vid servering öppnar du burken med kondenserat mjölk och häller över tårtan. Toppa med jordnötter.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *