Chèvrepizza

Ingredienser:

Pizzadeg:

  • 50 g jäst
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 dl fingervarmt vatten
  • 7 dl specialvetemjöl eller vanlig vetemjöl

Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke. Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg. Spara resten av mjölet till utbakning. Jäs pizzadegen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter. Dela degen på 4 bitar och baka ut dem med kavel på mjölat bakbord.

Tomatsås:

  • 1 gul lök
  • 1 burk konserverade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk oregano
  • Svartpeppar och salt

Hacka gul lök och fräs den i lite olja. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och de torra ingredienserna. Låt detta inte koka för länge då såsen blir för torr.

Det är fritt fram att välja egen toppning men själv valde jag enligt nedan:

Toppning:

  • Salami
  • Purjolök
  • Champinjoner
  • Chévreost
  • Körsbärstomater
  • Ruccolasallad
  • Valnötter

Grädda i 200 grader varmluft tills den fått fin färg.

Lämna ett svar