Indisk kycklinggryta med kokosmjölk

6 portioner

Ingredienser

800 g kycklingfilé
1 burk kokosmjölk
2 msk tomatpuré
1 tsk curry (gärna stark)
150 g Philadelphia eller Cream Fraiche
1 tsk färsk ingefära
Ett knippe färsk koriander
3 paprikor i olika färger
2 msk matolja
½ dl cashewnötter
Salt och peppar

Gör så här:

Skär kycklingfilén i små bitar. Stek den i oljan tills den får lite brun färg. Häll tomatpurén i stekpannan och häll därefter i curry, paprikan, ingefära och den färska koriandern. Salta och peppra efter egen smak om man önskar. Annars räcker curryn bra.

Rör om till paprikan blir lite mjuk och därefter häll över kokosmjölk och Philadelphia. Jag valde Philadelphia ost då såsen blir lite tjockare och godare. Det går lika bra att använda Cream Fraiche.

Kycklingen serveras med ris och häll gärna över lite cashewnötter över kycklingen vid servering.

Lämna ett svar