Kategorier
Recept Vegetariskt

Vegetarisk lasagne med spenat och champinjoner

4 portioner

Ingredienser

Färska lasagneplattor
5 dl Cream Fraiche
400 gram bladspenat (fryst)
400 gram champinjoner (går bra med konserverade)
Krossade tomater
2 msk olivolja
1 gul lök
1 tsk basilika eller oregano
1 msk tomatpuré
Salt och peppar
2 dl ost för garnering

Gör så här:

Hacka lök och fräs den i olivoljan. Häll i krossade tomater, tomatpuré, basilika samt champinjoner och spenat.  Rör om då och då så att ingredienserna tillagas väl ihop.

Ta fram glas form och lägg 1 dl Cream Fraiche i botten på formen. Lägg ett lager med lasagneplattor. Häll på den tillagade champinjon och tomatblandningen som ett lager. Häll därefter ytterligare ett lager med Cream Fraiche och ett nytt lager med lasagneplattor. När alla lager i ligger i formen så skall sista formen bestå av lasagneplattor. Häll över riven ost och stoppa mitt i ugnen under 15 – 20 minuter.

Serveras gärna med en god rucolasallad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *