4 portioner
Ingredienser
FĂ€rska lasagneplattor
5 dl Cream Fraiche
400 gram bladspenat (fryst)
400 gram champinjoner (gÄr bra med konserverade)
Krossade tomater
2 msk olivolja
1 gul lök
1 tsk basilika eller oregano
1 msk tomatpuré
Salt och peppar
2 dl ost för garnering
Gör sÄ hÀr:
Hacka lök och frÀs den i olivoljan. HÀll i krossade tomater, tomatpuré, basilika samt champinjoner och spenat. Rör om dÄ och dÄ sÄ att ingredienserna tillagas vÀl ihop.
Ta fram glas form och lĂ€gg 1 dl Cream Fraiche i botten pĂ„ formen. LĂ€gg ett lager med lasagneplattor. HĂ€ll pĂ„ den tillagade champinjon och tomatblandningen som ett lager. HĂ€ll dĂ€refter ytterligare ett lager med Cream Fraiche och ett nytt lager med lasagneplattor. NĂ€r alla lager i ligger i formen sĂ„ skall sista formen bestĂ„ av lasagneplattor. HĂ€ll över riven ost och stoppa mitt i ugnen under 15 â 20 minuter.
Serveras gÀrna med en god rucolasallad.

