Vegetarisk lasagne med spenat och champinjoner

4 portioner

Ingredienser

FĂ€rska lasagneplattor
5 dl Cream Fraiche
400 gram bladspenat (fryst)
400 gram champinjoner (gÄr bra med konserverade)
Krossade tomater
2 msk olivolja
1 gul lök
1 tsk basilika eller oregano
1 msk tomatpuré
Salt och peppar
2 dl ost för garnering

Gör sÄ hÀr:

Hacka lök och frĂ€s den i olivoljan. HĂ€ll i krossade tomater, tomatpurĂ©, basilika samt champinjoner och spenat.  Rör om dĂ„ och dĂ„ sĂ„ att ingredienserna tillagas vĂ€l ihop.

Ta fram glas form och lĂ€gg 1 dl Cream Fraiche i botten pĂ„ formen. LĂ€gg ett lager med lasagneplattor. HĂ€ll pĂ„ den tillagade champinjon och tomatblandningen som ett lager. HĂ€ll dĂ€refter ytterligare ett lager med Cream Fraiche och ett nytt lager med lasagneplattor. NĂ€r alla lager i ligger i formen sĂ„ skall sista formen bestĂ„ av lasagneplattor. HĂ€ll över riven ost och stoppa mitt i ugnen under 15 – 20 minuter.

Serveras gÀrna med en god rucolasallad.

Rekommenderade artiklar

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *