En lĂ„ngpanna för ca 6â8 personer
Ingredienser:
2 kg kyckling med ben
500 gram ananas pÄ konservburk
2 st gröna Àpple (sura)
1 liter ananasjuice
2 msk tomatpuré
2 msk stark curry (brukar köra Santa Maria som har stark chilicurry)
9 msk vetemjöl
2 gula lökar
1 msk olja till stekning
2 buljongtÀrningar (kyckling eller grönsak)
1 tsk salt
Gör sÄ hÀr:
VÀrm ugnen till 200°.
SkÀr upp kycklingen i lagom stora bitar. Se till att kycklingens vÀtska rinner bort. AnvÀnd durkslag för att vÀtskan skall kunna rinna av.
Hacka gul lök och frÀs den i olja pÄ medel lÄg vÀrme i en djupare stekpanna eller en kastrull. HÀll i 1 msk curry till löken, tomatpurén samt 2 buljongtÀrningar. Rör om och hÀll dÀrefter 4 msk vetemjöl. HÀll i ananasjuice pö om pö i pannan och rör om för att sÀkerstÀlla att det inte blir för klumpigt. HÀll i all ananasjuice sÄ att smeten blir till en fin sÄs. NÀr sÄsen börjar sjuda hÀll i ananas pÄ konservburk. Hacka och tÀrna de gröna Àpplena och hÀll i sÄsen.
Ta en plastpÄse pÄ ca 3 liter och hÀll i 5 msk vetemjöl, 1 msk curry och 1 tsk salt och skaka om i pÄsen för att blanda ingredienserna. Ta nÄgra kycklingbitar i taget och hÀll i pÄsen för panering. Ta en ny stekpanna och hÀll i lite smör för att bryna kycklingen under ca tre minuter per sida. LÀgg dÀrefter den stekta kycklingen i en lÄngpanna.
HÀll sÄsen över kycklingen i lÄngpannan och fördela den jÀmnt. StÀll den mitt i ugnen under ca 40 minuter.
Kycklingen serveras antingen med naan-bröd eller med basmatiris.
Tips: Vill man ha extra sÄs kan man med fördel anvÀnda juicen frÄn den konserverade ananasen och hÀlla i sÄsen.