Italiensk ananaskyckling

En lĂ„ngpanna för ca 6–8 personer

Ingredienser:
2 kg kyckling med ben 
500 gram ananas pÄ konservburk
2 st gröna Àpple (sura)
1 liter ananasjuice 
2 msk tomatpuré
2 msk stark curry (brukar köra Santa Maria som har stark chilicurry)
9 msk vetemjöl
2 gula lökar
1 msk olja till stekning
2 buljongtÀrningar (kyckling eller grönsak)
1 tsk salt

Gör sÄ hÀr:

VÀrm ugnen till 200°.

SkÀr upp kycklingen i lagom stora bitar. Se till att kycklingens vÀtska rinner bort. AnvÀnd durkslag för att vÀtskan skall kunna rinna av.

Hacka gul lök och frĂ€s den i olja pĂ„ medel lĂ„g vĂ€rme i en djupare stekpanna eller en kastrull. HĂ€ll i 1 msk curry till löken, tomatpurĂ©n samt 2 buljongtĂ€rningar.  Rör om och hĂ€ll dĂ€refter 4 msk vetemjöl. HĂ€ll i ananasjuice pö om pö i pannan och rör om för att sĂ€kerstĂ€lla att det inte blir för klumpigt. HĂ€ll i all ananasjuice sĂ„ att smeten blir till en fin sĂ„s. NĂ€r sĂ„sen börjar sjuda hĂ€ll i ananas pĂ„ konservburk. Hacka och tĂ€rna de gröna Ă€pplena och hĂ€ll i sĂ„sen.

Ta en plastpĂ„se pĂ„ ca 3 liter och hĂ€ll i 5 msk vetemjöl, 1 msk curry och 1 tsk salt och skaka om i pĂ„sen för att blanda ingredienserna. Ta nĂ„gra kycklingbitar i taget och hĂ€ll i pĂ„sen för panering. Ta en ny stekpanna och hĂ€ll i lite smör för att bryna kycklingen under ca tre minuter per sida.  LĂ€gg dĂ€refter den stekta kycklingen i en lĂ„ngpanna.

HÀll sÄsen över kycklingen i lÄngpannan och fördela den jÀmnt. StÀll den mitt i ugnen under ca 40 minuter.

Kycklingen serveras antingen med naan-bröd eller med basmatiris.

Tips: Vill man ha extra sÄs kan man med fördel anvÀnda juicen frÄn den konserverade ananasen och hÀlla i sÄsen.

LĂ€mna ett svar