Kategorier
Kyckling Recept

Italiensk ananaskyckling

En långpanna för ca 6–8 personer

Ingredienser:
2 kg kyckling med ben 
500 gram ananas på konservburk
2 st gröna äpple (sura)
1 liter ananasjuice 
2 msk tomatpuré
2 msk stark curry (brukar köra Santa Maria som har stark chilicurry)
9 msk vetemjöl
2 gula lökar
1 msk olja till stekning
2 buljongtärningar (kyckling eller grönsak)
1 tsk salt

Gör så här:

Värm ugnen till 200°.

Skär upp kycklingen i lagom stora bitar. Se till att kycklingens vätska rinner bort. Använd durkslag för att vätskan skall kunna rinna av.

Hacka gul lök och fräs den i olja på medel låg värme i en djupare stekpanna eller en kastrull. Häll i 1 msk curry till löken, tomatpurén samt 2 buljongtärningar.  Rör om och häll därefter 4 msk vetemjöl. Häll i ananasjuice pö om pö i pannan och rör om för att säkerställa att det inte blir för klumpigt. Häll i all ananasjuice så att smeten blir till en fin sås. När såsen börjar sjuda häll i ananas på konservburk. Hacka och tärna de gröna äpplena och häll i såsen.

Ta en plastpåse på ca 3 liter och häll i 5 msk vetemjöl, 1 msk curry och 1 tsk salt och skaka om i påsen för att blanda ingredienserna. Ta några kycklingbitar i taget och häll i påsen för panering. Ta en ny stekpanna och häll i lite smör för att bryna kycklingen under ca tre minuter per sida.  Lägg därefter den stekta kycklingen i en långpanna.

Häll såsen över kycklingen i långpannan och fördela den jämnt. Ställ den mitt i ugnen under ca 40 minuter.

Kycklingen serveras antingen med naan-bröd eller med basmatiris.

Tips: Vill man ha extra sås kan man med fördel använda juicen från den konserverade ananasen och hälla i såsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *