Bolani banjan – Afghansk auberginegryta

4 portioner bolani banjan
Ingredienser:

2 st aubergine
3 st röda tomater
2 st vitlöksklyftor
1 st röd paprika
1 msk tomatpuré

1 st stark grön chili
1 tsk gurkmeja
Salt och peppar
Rapsolja för fritering


Yoghurtsås:
3 dl naturell yoghurt
1 vitlöksklyfta
1 msk torkad mynta
Salt

Gör såhär:

Skala auberginerna och dela dem i tunna skivor ca 1 cm tjocka för snabbare fritering. Skär paprikan i ringar. Hetta upp olja och fritera aubergineskivorna gyllenebruna, ca 1 min på varje sida. Fritera paprikaringarna i några sekunder. Låt grönsakerna rinna av på papper.

Hetta upp olja, pressa eller finhacka vitlöksklyftorna och stek i oljan. Hacka tomaterna och häll tomatpuré och gurkmeja i kastrullen med vitlöken och stek allting tillsammans. Häll i chilin i skivor. Lägg i den friterade auberginen och paprikaringarna i såsen. Krydda med salt och peppar och låt såsen puttra under lock i ca 10 min på låg värme.

Yoghurtsåsen förbereds genom att blanda alla ingredienser.

Serveras med hembakat bröd eller tunnbröd. Funkar också bra med ris.  

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *