Bolani banjan – Afghansk auberginegryta

4 portioner bolani banjan
Ingredienser:

2 st aubergine
3 st röda tomater
2 st vitlöksklyftor
1 st röd paprika
1 msk tomatpuré

1 st stark grön chili
1 tsk gurkmeja
Salt och peppar
Rapsolja för fritering


YoghurtsÄs:
3 dl naturell yoghurt
1 vitlöksklyfta
1 msk torkad mynta
Salt

Gör sÄhÀr:

Skala auberginerna och dela dem i tunna skivor ca 1 cm tjocka för snabbare fritering. SkÀr paprikan i ringar. Hetta upp olja och fritera aubergineskivorna gyllenebruna, ca 1 min pÄ varje sida. Fritera paprikaringarna i nÄgra sekunder. LÄt grönsakerna rinna av pÄ papper.

Hetta upp olja, pressa eller finhacka vitlöksklyftorna och stek i oljan. Hacka tomaterna och hÀll tomatpuré och gurkmeja i kastrullen med vitlöken och stek allting tillsammans. HÀll i chilin i skivor. LÀgg i den friterade auberginen och paprikaringarna i sÄsen. Krydda med salt och peppar och lÄt sÄsen puttra under lock i ca 10 min pÄ lÄg vÀrme.

YoghurtsÄsen förbereds genom att blanda alla ingredienser.

Serveras med hembakat bröd eller tunnbröd. Funkar ocksĂ„ bra med ris.  

Rekommenderade artiklar

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *