Ingredienser:
1 paket smördeg (250 gram)
4 Àgg
1 liten gul lök
250 gram spenat
Smör till stekning
Salt
Peppar
Gör sÄ hÀr:
Vi börjar med spenat. Hacka och stek lök i lite smör. TillsÀtt spenat sÄ att den blir mjuk. Salta och peppra.
Ta fram en stekpanna och placera pÄ en platta pÄ medelvÀrme. Vi skÀr ut smördeg sÄ att den tÀcker botten pÄ stekpannan. Vi behöver skÀra till tvÄ sÄdana smördegar dÄ den ena skall utgöra botten pÄ smördegspizzan och den andra toppen. Vi steker bottenplattan och vÀnder den i stekpannan och dÀrefter hÀller vi över spenat och knÀcker Àgg över spenaten. Vi lÀgger pÄ övre plattan pÄ spenaten och Àggen och försöker försegla kanterna sÄ att det blir som en paj. SÀnk temperaturen och vÀnd dÀrefter pÄ smördegspizzan med hjÀlp av en tallrik. NÀr bÄda sidorna fÄtt fin fÀrg och nÀr du kÀnner att Àggen stelnat sÄ river vi över lite parmesanost över. Detta Àr en enkel och snabb rÀtt som passar bÄde till lunch och middag nÀr man inte har tid.