Smördegspizza med spenat och ägg, toppat med parmesanost

Ingredienser:

1 paket smördeg (250 gram)
4 ägg
1 liten gul lök
250 gram spenat
Smör till stekning
Salt
Peppar

Gör så här:

Vi börjar med spenat. Hacka och stek lök i lite smör. Tillsätt spenat så att den blir mjuk. Salta och peppra.

Ta fram en stekpanna och placera på en platta på medelvärme. Vi skär ut smördeg så att den täcker botten på stekpannan. Vi behöver skära till två sådana smördegar då den ena skall utgöra botten på smördegspizzan och den andra toppen. Vi steker bottenplattan och vänder den i stekpannan och därefter häller vi över spenat och knäcker ägg över spenaten. Vi lägger på övre plattan på spenaten och äggen och försöker försegla kanterna så att det blir som en paj. Sänk temperaturen och vänd därefter på smördegspizzan med hjälp av en tallrik. När båda sidorna fått fin färg och när du känner att äggen stelnat så river vi över lite parmesanost över. Detta är en enkel och snabb rätt som passar både till lunch och middag när man inte har tid.

Lämna ett svar