Börek med ädelost

Ingredienser:

1 paket filodeg
400 gram köttfärs
1 st gul lök
1 tsk salt
2 dl Youghurt
1 tsk svartpeppar
1 msk tomatpuré
140 gram ädelost
Olja till pensling

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Hacka lök och fräs den i lite olja tillsammans med köttfärs, tomatpuré och kryddorna. Låt köttfärsen torka ut all vätska och låt den sedan svalna. Blanda yoghurt och olja i en bägare. Rulla ut ett ark med filodeg där den penslas med yoghurt och oljemixen. Lägg flera ark på varandra och på sista arket häller du över köttfärs och riven ädelost. Rulla sedan degen som man gör med kanelbullar. Skär till i små bitar ca 1–2 cm. Lägg dem därefter i en pajform och placera mitt i ugnen i ungefär 15–20 minuter.

När börken är färdiggräddad tas den ut för att svalna. Blanda ca 2 dl yoghurt med mynta eller någon lämplig grillkrydda och häll över böreken.

Lämna ett svar