Baklava Cheesecake

Ingredienser:

Filodegbotten
200 gram smÀlt smör
2 dl pistagenötter
2 dl valnötter
1 tsk mald kardemumma
1 msk socker

Fyllningen
300 gram Philadelphiaost
œ dl honung
3 stora Àgg
2 tsk vaniljpulver
1 tsk citronjuice

Toppning
1 dl honung
ÂŒ dl hackade pistagenötter
œ dl hackade valnötter
Zest och juice frÄn en citron

Gör sÄ hÀr:

SÀtt ugnen pÄ 175 grader.

Filodegsbotten

SmÀlt smör och pensla det pÄ filodeg genom att ta ett ark i taget och smöra pÄ och vika den i mitten och smöra mellan vikningarna. Det viktiga Àr att vika sÄ mycket sÄ att det tÀcker botten pÄ formen och upp till kanterna. NÀr hela formen Àr tÀckt med filodeg sÄ smörar du ordentligt pÄ allt i formen. Smöret som Àr kvar anvÀnder du till att hÀlla i blandningen av pistagenötter, valnötter, mald kardemumma och socker. HÀll denna blandning i formen och tryck ner och forma jÀmnt i botten pÄ formen.

Fyllning:

Vispa Philadelphiaost och ett Àgg i taget i en bunke och tillsÀtt honung, vaniljpulver och citronjuice. HÀll över fyllningen till formen med nötterna.

Stoppa in detta mitt i ugnen i ca 40–45 minuter.

Toppning:

Blanda honung och hackade nötterna tillsammans med zest och juice frÄn en citron och hÀller över det pÄ den avsvalnande cheesecaken.

Placera i kylen i minst tvÄ timmar sÄ att smakerna sÀtter sig ordentligt.

2 kommentarer

LĂ€gg till din →

Det skall vara 300 gram. Ett paket Àr pÄ 300 gram och jag anvÀnde hela paketet.

LĂ€mna ett svar