Kategorier
Dessert Recept

Baklava Cheesecake

Ingredienser:

Filodegbotten
200 gram smält smör
2 dl pistagenötter
2 dl valnötter
1 tsk mald kardemumma
1 msk socker

Fyllningen
300 gram Philadelphiaost
½ dl honung
3 stora ägg
2 tsk vaniljpulver
1 tsk citronjuice

Toppning
1 dl honung
¼ dl hackade pistagenötter
½ dl hackade valnötter
Zest och juice från en citron

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Filodegsbotten

Smält smör och pensla det på filodeg genom att ta ett ark i taget och smöra på och vika den i mitten och smöra mellan vikningarna. Det viktiga är att vika så mycket så att det täcker botten på formen och upp till kanterna. När hela formen är täckt med filodeg så smörar du ordentligt på allt i formen. Smöret som är kvar använder du till att hälla i blandningen av pistagenötter, valnötter, mald kardemumma och socker. Häll denna blandning i formen och tryck ner och forma jämnt i botten på formen.

Fyllning:

Vispa Philadelphiaost och ett ägg i taget i en bunke och tillsätt honung, vaniljpulver och citronjuice. Häll över fyllningen till formen med nötterna.

Stoppa in detta mitt i ugnen i ca 40–45 minuter.

Toppning:

Blanda honung och hackade nötterna tillsammans med zest och juice från en citron och häller över det på den avsvalnande cheesecaken.

Placera i kylen i minst två timmar så att smakerna sätter sig ordentligt.

2 svar på ”Baklava Cheesecake”

Det skall vara 300 gram. Ett paket är på 300 gram och jag använde hela paketet.

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *