Ingredienser:
Filodegbotten
200 gram smÀlt smör
2 dl pistagenötter
2 dl valnötter
1 tsk mald kardemumma
1 msk socker
Fyllningen
300 gram Philadelphiaost
œ dl honung
3 stora Àgg
2 tsk vaniljpulver
1 tsk citronjuice
Toppning
1 dl honung
ÂŒ dl hackade pistagenötter
œ dl hackade valnötter
Zest och juice frÄn en citron
Gör sÄ hÀr:
SÀtt ugnen pÄ 175 grader.
Filodegsbotten
SmÀlt smör och pensla det pÄ filodeg genom att ta ett ark i taget och smöra pÄ och vika den i mitten och smöra mellan vikningarna. Det viktiga Àr att vika sÄ mycket sÄ att det tÀcker botten pÄ formen och upp till kanterna. NÀr hela formen Àr tÀckt med filodeg sÄ smörar du ordentligt pÄ allt i formen. Smöret som Àr kvar anvÀnder du till att hÀlla i blandningen av pistagenötter, valnötter, mald kardemumma och socker. HÀll denna blandning i formen och tryck ner och forma jÀmnt i botten pÄ formen.
Fyllning:
Vispa Philadelphiaost och ett Àgg i taget i en bunke och tillsÀtt honung, vaniljpulver och citronjuice. HÀll över fyllningen till formen med nötterna.
Stoppa in detta mitt i ugnen i ca 40â45 minuter.
Toppning:
Blanda honung och hackade nötterna tillsammans med zest och juice frÄn en citron och hÀller över det pÄ den avsvalnande cheesecaken.
Placera i kylen i minst tvÄ timmar sÄ att smakerna sÀtter sig ordentligt.
2 kommentarer
LĂ€gg till din →Hur mycket filodeg ska det vara?
Det skall vara 300 gram. Ett paket Àr pÄ 300 gram och jag anvÀnde hela paketet.