Högrevskorma

6 personer

Ingredienser:
900 gram högrev
1 gul lök
1 msk tomatpuré
2 st vitlöksklyftor
2 tomater
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver
1 st grön chilli
2 msk olivolja

Gör så här:
Skär till högrev i mindre bitar. Skala gul lök och hacka den och vitlök och fräs det i olja i en stekpanna. Stek köttet också så att den får lite färg. Häll över alla övriga ingredienser i en lergryta och häll över köttet från stekpannan till grytan. Rör om så att alla ingredienser blandas ihop ordentligt. Stoppa in grytan mitt i ugnen på 175 grader i ca 60 minuter.  Köttet blir mört och härligt när den får tillagas i lergryta. Har du inte tillgång till lergryta går det lika bra med en kastrull eller gjutjärnsgryta.

Serveras förslagsvis med ris eller kokt potatis och för att få ytterligare en höjd i smaken adderade jag baba ganoush som tillbehör.

Lämna ett svar